Om oss » PantaPåsen
STÄNG ✕
Jag vill veta mer om PantaPåsen
Fyll i formuläret nedan så återkopplar vi så fort vi kan!

Om oss

Den första pantappen för förpackningar

Varje år förbrukar vi tiotals miljarder förpackningar, bara i Sverige. Många går direkt från butiken till soptunnan eller naturen. Vår övertygelse är att det går att ändra på det om vi bara hittar ett sätt att samarbeta på.

Här börjar resan

Det var ur den tanken som PantaPåsen® föddes. Bakom vår startup står entreprenören och civilingenjören Suwar Mert. I början av 2015 började han testa olika idéer för att se hur problemet kunde lösas. Ganska snart stod det klart att butikerna är en naturlig utgångspunkt i processen. Närmare bestämt hur butikernas förpackningar tas tillvara.

Genom att införa ett pantsystem sätter vi ett värde på förpackningarna. Panten garanterar att förpackningarna värderas på samma sätt som PET-flaskor och burkar. Därmed gör vi dem också synliga i ett samhälle där förpackningarna ofta passerar våra händer utan att vi reflekterar över det.

Ett invant beteende

Det finns redan ett invant beteende att besöka återvinningsstationer. Och för att minska miljöbelastningen har vi utvecklat en egen digital plattform för att göra det enkelt för konsumenter och butiker att delta. Vi har skapat en modern pantlösning, som verkligen fungerar.

Vår vision: Att ge förpackningarna ett värde för alla

Vi vill göra förpackningarna synliga för alla och förändra återvinningsbranschen. Att panta ska vara en rolig, enkel och självklar del av vardagen. Vår vision är en värld där förpackningar har ett självklart värde i människors ögon, och därmed en chans till ett andra liv. En värld där det är lika självklart att panta förpackningar som det är att lämna in tomburkar idag.

Medarbetare

Berfin Mert

Medgrundare & COO

berfin@pantapasen.se

Suwar Mert

Grundare & VD

suwar@pantapasen.se
_47B1053

Jimmie Hansson

CTO

jimmie@pantapasen.se

andreas 2

Andreas Eriksson

Marknad & kommunikatör

andreas@pantapasen.se

Cecilia Mannerstråle

Marknad

cecilia@pantapasen.se
Svetlana_v2 5

Svetlana Pivovarova

Ekonomi

svetlana@pantapasen.se

Rådgivare

Prawitz_Daniel_BW

Daniel Prawitz är advokat vid Advokatfirman Vinge KB. Han har stor erfarenhet av rådgivning inom flera av juridikens kärnområden och arbetar löpande med bl.a. tillväxtföretag.

Fredrik Pettersson är hållbarhetskonsult på Track Record CSR & Kommunikation, där han är rådgivare åt både stora och små företag. Han har tidigare arbetat med hållbarhetsfrågor och kommunikation i flera olika sammanhang, bland annat på Systembolaget.

Untitled

Dr. Jagdeep Singh är expert inom hållbarhetsbedömning, hållbar verksamhet och cirkulär ekonomi. Jagdeep har utfört sin doktorsavhandling inom industriell ekologi på KTH, Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm.

Samarbeten